Shotgun!

Den Haag - Hoe zorg je ervoor dat een bestuurder niet wordt afgeleid tijdens het rijden als je met vrienden op pad gaat?
Neem de rol van Shotgun op je! De Shotgun is degene die op de bijrijderstoel zit en die ervoor zorgt dat de chauffeur zijn aandacht bij de weg houdt. 
VVN roept met deze campagne jongeren op om op deze manier samen te zorgen voor een veilige autorit!

Om deze belangrijke positie bij jongeren onder de aandacht te brengen, is het VVN promotieteam in opdracht van Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) komende maanden aanwezig bij evenementen.

Jonge bestuurders en hun bijrijders zijn vaker slachtoffer van een auto-ongeval dan meer ervaren automobilisten.
Afleiding speelt hierbij een grote rol. VVN ziet niets liever dan dat deze ongevalcijfers dalen en lanceert daarvoor de campagne Shotgun.

In de VS is Shotgun alom bekend en wordt er gestreden om deze 'best seat of the car'. Want als Shotgun heb je naast verantwoordelijkheid heel wat voordelen.
Zo heb je de beste zitplaats in de auto en bepaal je welke muziek er wordt gedraaid. VVN hoopt met deze campagne deze positie net zo aantrekkelijk te maken voor Nederlandse jongeren.
En de Shotgun te laten bijdragen aan veiligere autoritten en een daling van het aantal ernstig verkeersgewonden.

Hoe zorg je ervoor dat een bestuurder niet wordt afgeleid tijdens het rijden als je met vrienden op pad gaat? Neem de rol van Shotgun op je!
Deze bijrijder bedient de navigatie, neemt de telefoon op en regelt de muziek!

Waarom? Lees hier meer over:

Naast de website is er ook een Shotgunpagina op Facebook.

Bron: Veilig Verkeer Nederland

« Terug naar het overzicht