Er is wel iets geregeld.........

Den Haag - Voor iedereen in het onderwijs is het prettig als zowel fysieke als sociale veiligheid goed geregeld zijn. Men voelt en functioneert beter. Veiligheid heeft te maken met tal van zaken: het voorkomen van pesten of agressie. Maar ook een werkende brandblusser, een ongeblokkeerde nooduitgang en ontruimingsoefeningen doen.

Hoe is dit nu allemaal bij u op school geregeld?

Checklist Aandachtspunten Eerste Hulp:

  1. Het is van groot belang dat iemand centraal verantwoordelijk is voor de eerstehulpverlening/bedrijfshulpverlening. Vermeld dit bijvoorbeeld met naam en foto in de schoolgids of nieuwsbrief.
  2. Zorg dat er tijdens de schooltijd/overblijven of voor/naschoolse opvang altijd minimaal één persoon met een EHBO/BHV diploma aanwezig is.
  3. Bij de ingang van de school moet men kunnen zien welke EHBO`er/BHV`er aanwezig is. Hang hiervoor een lijst (voorrbeeld instructiekaart) met namen en foto`s op of vermeld dat op het aan-/afwezigheidsbord.
  4. Zorg dat er voldoende verbandtrommels in school aanwezig zijn. De richtlijn is, dat deze binnen een halve minuut bereikbaar moet zijn, dus binnen één minuut bij het slachtoffer.
  5. Zorg dat iemand de inhoud van de verbandtrommels controleert en aanvult.
  6. Zorg dat de leerkrachten, kinderen en ouders snel zelfstandig een verbandtrommel kunnen vinden.Maak dit kenbaar in de schoolgids of nieuwsbrief en laat dit regelmatig terugkeren.
  7. Kijk eens op de website www.ehbo.nl, daar vindt u nog meer informatie en Eerste Hulp Tips!
  8. Wanneer er tijdens de les een half uurtje over is, bespreek dan eens met de kinderen een EHBO ongeval. Bijvoorbeeld bloedneus, tandletsel, hoe werkt 1-1-2.

 

Cursus volgen via open inschrijving? Klik hier voor cursus data.
Cursus plannen bij u op locatie? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan info@edusafe.nl.
Wist u dat Edusafe beschikt over een Webshop met Eerste Hulp/BHV artikelen, jaarlijks onderhoud blusmiddelen kan uitvoeren?

Wij willen u bedanken voor het lezen van deze nieuwsbrief en hopen u in de toekomst van dienst te kunnen zijn.

Edusafe Trainingen en Opleidingen
070-4447795
www.edusefe.nl
www.edusafe-shop.nl

« Terug naar het overzicht