Naar maar waar! Meer gif in huis dan je denkt!

Den Haag - De Gifwijzer is door VeiligheidNL geheel geactualiseerd volgens de Europese richtlijnen voor Eerste Hulp (EFAC). De Gifwijzer vertelt ouders wat ze moeten doen bij een vergiftiging van hun kind én helpt om het huis veilig te maken.

Ouders onderschatten vaak hoeveel giftige producten ze in huis hebben en dat is, zeker voor jonge kinderen, een serieus gevaar. Jaarlijks komen 1.200 kinderen op de Spoedeisende Hulp terecht nadat ze in aanraking gekomen zijn met een giftige stof.

De grootste boosdoeners zijn medicijnen (28%), kinderen zien die vaak voor snoepjes aan. Gevolgd door huishoudchemicaliën (25%). Daarbij gaat het vaak mis tijdens het gebruik. Bijvoorbeeld als de dop van de fles is tijdens het schoonmaken en vader of moeder even wordt afgeleid. Kleine kinderen denken een fles limonade te zien en willen graag een slok. Ook liquid caps (wascapsules voor de wasmachine) zien er vaak erg lekker uit.

Waar verkrijgbaar?

De Gifwijzer is verkrijgbaar bij de apotheek  en te bestellen op www.gifwijzer.nl.
De Gifwijzer app is te downloaden in de App Store en bij Google Play.

Advies!

Altijd het etiket op de verpakking te lezen, daar staan gevaarsymbolen op, zodat je weet wat je in huis hebt.

Cursus "Eerste hulp aan kinderen"
Volg een cursus "Eerste Hulp aan kinderen" 24 september 2014, leslocatie Den Haag. Klik hier voor meer informatie en inschrijving.


Bron: VeiligheidNL

« Terug naar het overzicht