Actie tegen gevaarlijk smartphone-gebruik op de fiets!

Den Haag - Overheid en providers starten actie tegen gevaarlijk smartphone-gebruik op fiets. Smartphonegebruik speelt een rol bij een op de vijf fietsongelukken waarbij een jongere betrokken is.

Vanaf 23 september is publiekscampagne gestart ‘Aandacht op de weg’ en wordt er dit jaar extra aandacht besteed aan deze kwetsbare doelgroep.
Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft samen met de grote mobiele telecomproviders op het "Zandvliet College" in Den Haag de aftrap gegeven voor de campagne.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu werkt in de periode 2014-2016 nauw samen met KPN, T-Mobile, UPC, Vodafone en Ziggo om verantwoord gebruik van de smartphone in het verkeer te stimuleren.
De providers zullen hiervoor ook onderling samenwerken. De minister en de providers hebben tijdens de kick-off van de campagne een convenant ondertekend.
TeamAlert en Veilig Verkeer Nederland (VVN) ondersteunen de acties en de Nationale Politie let extra op het handheld gebruik van de smartphone in het verkeer.

Lees verder op de website van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Bron EHBO.nl
Bron Rijksoverheid.nl

« Terug naar het overzicht