Kinderen lopen brandwonden op na geklooi met deodorant!

Den Haag – Leerlingen van basisschool Toermalijn aan de Beeklaan in het Regentessekwartier in Den Haag hebben brandwonden opgelopen nadat zij een zogenaamde ‘deo-challenge’ nadeden. De kinderen van groep 7 en 8 imiteerden een filmpje van videoblogger Enzo Knol.

In het filmpje van de 21-jarige populaire YouTube-ster uit Assen doen twee vrienden een wedstrijd wie het langst een bus deodorant op zijn arm kan spuiten.
Uiteindelijk ontstaat er flinke huidirritatie. Dat eindigde voor 4 kinderen van Toermalijn af bij de dokter.
De vlogger roept kijkers op de stunt niet na te doen.

De leerlingen deden hun challenge thuis, buiten het zicht van school. Toch was het de school die de publiciteit zocht om andere basisschoolkinderen te waarschuwen.
‘We zijn behoorlijk geschrokken. De kinderen kijken heel erg tegen de vlogger op en zijn op deze leeftijd nog niet in staat de gevolgen van deze acties te overzien’, zegt Prya Damrie-Bhagwandin, leerkracht van groep 8.

'Kinderen moeten zelf kritisch blijven'

Ook is de school het gesprek aangegaan met de leerlingen. In totaal deden 10 leerlingen uit groep 7 en 8 de deowedstrijd. ‘We wilden graag weten wat er nu zo leuk is aan de videoblogs en waarom ze het nadoen. Ook hebben we gezegd dat ze zelf bewust en kritisch moeten blijven naar filmpjes op internet', vertelt de leerkracht.

Bron: Omroep West

« Terug naar het overzicht