Voorkom deze situaties!

ROTTERDAM -In een laboratorium aan de Coolhaven in Rotterdam heeft vrijdagmorgen een korte maar hevige brand gewoed.
De brand ontstond in de zuurkast van het commerciële laboratorium Dr. A. Verwey B.V. en sloeg over in een grote afvoerpijp, bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond.

 

Om 11:35 uur werd het sein brand meester gegeven.
Een aantal panden in de omgeving, waaronder een kinderdagverblijf, werd ontruimd. Er was flinke rookontwikkeling. Zeven medewerkers van het laboratorium zijn in het ziekenhuis behandeld.

De brand woedde in een zogeheten handelslaboratorium waar onder meer levensmiddelen, kunstmest en geneesmiddelen worden geanalyseerd.

In het laboratorium bevonden zich geringe hoeveelheden gevaarlijke stoffen.Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam/Rijnmond is de brand echter nooit direct in de buurt van de stoffen gekomen.

De brand die ontstond op het dak waar dakwerkers bezig waren sloeg in een afvoerpijp en kwam terecht in een zogeheten zuurkast waar een hele kleine hoeveelheid gevaarlijke stoffen was opgeslagen.

Volg een VCA basisopleiding en probeer deze situatie`s te voorkomen!

Veel bedrijven/ZZP`ers zijn zich bewust van de voordelen van een VCA basisopleiding, maar 80 procent geeft aan dat ze geen tijd hebben om de cursus te volgen.

 

 

 

« Terug naar het overzicht