De scholen zijn weer begonnen.

Den Haag - U kent ze vast: de spandoeken langs de weg met ‘De scholen zijn weer begonnen'. Ze moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die weer naar school gaan.

De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn.

‘De scholen zijn weer begonnen' is één van de bekendste campagnes van VVN. Voor het schooljaar 2012-2013 is de actie gestart op maandag 13 augustus en loopt in elke regio in de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar.

Wees alert
Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen of fietsen veel kinderen een nieuwe route naar een nieuwe school.
U en andere verkeersdeelnemers zien na lange tijd weer schoolgaande kinderen op de weg. Met de actie ‘De scholen zijn weer begonnen' maakt VVN u extra alert op scholieren in het verkeer.
Want hoe beter iedereen rekening met elkaar houdt, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid!

Doe mee met de actie
Wordt er rondom uw school nog geen campagnemateriaal opgehangen en wilt u dit wel gaan regelen?
Neem dan contact op met de verkeersouder(s) op uw school of word zelf verkeersouder.
Materialen zijn te bestellen via de webshop van VVN. Lees hieronder of uw school eventueel voor gratis materialen in aanmerking komt.

Let op!
In een aantal provincies en gemeenten is er subsidie beschikbaar gesteld voor (een deel van) de materialen van de actie.
Als uw school binnen deze gebieden valt (en er een verkeersouder aanwezig is),  is er een afwijkende bestelwijze van de materialen via een bestelformulier, zie hieronder in het schema.
Als u vragen heeft kunt u vragen stellen aan de contactpersoon in de regio.Meer uitleg over de actie 'De scholen zijn weer begonnen' en de daarvoor aangeboden materialen vindt u in de campagnehandleiding.

« Terug naar het overzicht