Nieuws

Week van de RI&E

De week van de RI&E

In het kader van de week van de RI&E, willen wij graag de opleiding HOOFD-BHV uitlichten.

Het Hoofd Bedrijfshulpverlening houdt zich bezig met de coördinatie van de BHV-taken die door de Arbowet wettelijk zijn opgelegd aan een werkgever. Hij draagt de verantwoording voor het BHV-beleid bij de organisatie, houdt zich bezig met het voorkomen en beperken van calamiteiten alsmede de evaluatie van voorgevallen calamiteiten.

Het doel van de training is de Hoofd BHV-er te leren een BHV-organisatie op te zetten en te waarborgen.

Vind u de week van de RI&E ook belangrijk en wilt u het onderdeel BHV-organisatie uit de RI&E op orde hebben, geef uzelf of een van uw medewerkers dan op voor de opleiding Edusafe HOOFD BHV.

De speciale prijs die voor de week van de RI&E geldt is:
€ 599,- per persoon.

Voor meer informatie, kijkt u op onze website of vult u het contactformulier in.

Datum: 21 mei 2021

Harde lockdown

Geachte relatie,

De persconferentie van12 januari en de daarin uitgesproken verlenging van de lockdown zal niemand ontgaan zijn. Helaas zijn wij hierdoor genoodzaakt om alle cursussen tot en met 9 februari te annuleren. Uiteraard richten wij ons in deze tijd op de werkzaamheden die wij wel kunnen en mogen uitvoeren, zoals:

 • Controle en onderhoudswerkzaamheden
 • Opstellen/updaten RI&E
 • Onze digitale leeromgeving
 • Leveren van webshop artikelen
 • Adviezen en rapportages

Vanaf 10 februari verzorgen wij ook graag de cursussen weer voor u.

Datum: 14 januari 2021

Maandag 2 november 2020, Dag van de BHV

Besef, waardering en support!


Elke eerste maandag van november vragen we aandacht voor de “Dag van de BHV”, voor de inzet van alle ca. 500.000 bedrijfshulpverleners die Nederland rijk is. Een dag dus om de BHV’ers in het zonnetje te zetten en niet-BHV ‘ers laten merken hoe belangrijk BHV is.

BHV gaat over veiligheid en gezondheid op het werk en veiligheid is van ons allemaal.
Waardering en support voor de BHV’er die zich niet inzet voor zichzelf maar juist voor een de ander: “Ik doe het ook voor jou!”


2020: "Dan vertrouw ik op jou"

Op een ander vertrouwen... dat is zeker in tijden van Corona niet vanzelfsprekend. Toch willen we allemaal dat we in het geval van een calamiteit kunnen vertrouwen op de (veilige) inzet van goed opgeleide en adequaat handelende BHV'ers. We weten immers dat we allemaal kwetsbaar zijn en deze hulp een keer nodig kunnen hebben. Hoe geweldig is het, dat steeds meer BHV’ers hun competenties niet alleen in hun organisatie maar ook op straat, in de winkel of tijdens het sporten als burgerhulpverlener beschikbaar stellen? Ook de professionele hulpverleners vertrouwen op de BHV'ers in die allereerste minuten na een calamiteit.

We kennen de slogan nog wel "Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid". Ook BHV’ers doen er verstandig aan om met een professionele blik te kijken naar de huidige omstandigheden en van tevoren na te denken welke invloed dit heeft op een inzet, welke maatregelen vooraf genomen kunnen worden, zodat ook de BHV'er vol vertrouwen hulp kan verlenen. De BHV’er doet het ook voor jou; daar kun je op vertrouwen.


'Ik doe het ook voor jou.'

Wat wij ons vaak niet realiseren is dat de BHV'er het niet voor zichzelf doet. Hij/zij doet het in óns belang. Toch hoor je nog wel eens negatieve geluiden over de BHV. Als het brandalarm gaat kan er geërgerd worden gereageerd. 'Moet dat nu? Ik verwacht zo een belangrijk telefoontje.' Of: 'Mijn afspraak kan er elk moment zijn.' Herkenbaar? Waarom werkt iedereen zo vaak eigenlijk niet mee aan een (ontruimings)oefening, zien we er de noodzaak niet van in? Maar, realiseert eenieder zich wel in wiens belang de oefening wordt gehouden? In het belang van ons. Wij allemaal moeten ons individueel realiseren waar de BHV'er voor staat: 'Ik doe het ook voor jou'.

Waar we kijken, waar we gaan en staan. Of dit nu in een bedrijf is, in een restaurant, winkel, pretpark, studio of waar dan ook is: overal moet hulpverlening aanwezig zijn. Uitstekend geregeld vanuit de rijksoverheid. Heel positief natuurlijk dat wij ons dit negen van de tien keer niet zo realiseren. Maar als je er dan een keer mee wordt geconfronteerd, besef je het pas.

Datum: 28 oktober 2020

Onze dienstverlening

Geachte Relatie,

De persconferentie van maandag 28 september 2020 zal u niet zijn ontgaan.

Gelukkig kunnen wij u mededelen dat de daarin aangekondigde aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het virus terug te dringen, geen invloed hebben op de doorgang van onze dienstverlening.

De beperking van het maximum aantal personen per ruimte is gesteld op 30.
Onze trainingen blijven ruim onder deze grens, uiteraard met inachtneming van de algemene richtlijnen zoals anderhalve meter afstand en geen fysiek contact.

Edusafe
Kwaliteit in veiligheid!

Datum: 30 september 2020

De ondernemer centraal

De ondernemer centraalOndernemers kennen hun bedrijf als geen ander en weten over het algemeen goed wat er in hun organisatie speelt. Zo ook de belangrijkste risico’s op het gebied van gezond en veilig werken. Maar hoe ga je op een goede manier met die risico’s om? En welke risico’s zijn minder zichtbaar? De risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) helpt om op een gestructureerde manier de risico’s op een rijtje te zetten én een haalbaar plan van aanpak te maken om maatregelen te nemen.

Wij als Edusafe hechten veel waarde aan de veiligheid binnen ondernemingen en stimuleren het gebruik van een RI&E. Om u als ondernemer extra stimulans te geven bieden wij de RI&E altijd tegen een scherp tarief aan.

Doordat ieder bedrijf anders is (branche, grootte, aantal medewerkers en wel/niet getoetst door HVK), is een RI&E en de prijs maatwerk.

Wilt u weten wat u betaald? Vraag dan hier uw vrijblijvende offerte aan.

Datum: 10 september 2020

“Het nieuwe normaal”

Het COVID-19 tijdperk waarin iedereen door het coronavirus gedwongen is om de anderhalve meter samenleving als het nieuwe normaal te zien, drukt een zware stempel op iedereen vooral op het gebied van de gezondheid en de economie. (Financieel en/of sociaal).

Als gevolg van alle maatregelen, richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM, heeft Edusafe zijn dienstverlening aangepast aan het nieuwe normaal. Alle geplande cursussen in de corona periode tot 1 juni 2020 hebben wij moeten verzetten of annuleren, maar gelukkig geven wij sinds 1 juni weer kwalitatieve trainingen, Echter wel op aangepaste wijze en met inachtneming van de maatregelen, zoals:

 • Onderling 1,5 meter afstand bewaren
 • Zorgen voor goed geventileerde ruimtes
 • Hygiëne protocollen hanteren
 • Aangepaste inzet van Lotus

Bij vragen, neemt u gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Datum: 10 september 2020

Geachte relatie,

De overheid heeft gisteren verscherpte maatregelen aangekondigd in verband met het coronavirus.
Eén van de nieuwe maatregelen is een verbod op alle samenkomsten tot 1 juni 2020 waarbij de ondergrens van 100 personen is komen te vervallen.
Uiteraard volgt Edusafe deze maatregelen en daarom zijn wij genoodzaakt alle cursussen tot 1 juni aanstaande te annuleren en te verzetten.

Bij vragen, neemt u gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Edusafe
Kwaliteit in veiligheid!

Datum: 24 maart 2020

Geachte relatie,

Nu de overheid verdergaande maatregelen heeft aangekondigd in verband met het coronavirus, heeft Edusafe besloten alle cursussen tot en met 6 april aanstaande te annuleren.

Bij vragen, neemt u gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Edusafe
Kwaliteit in veiligheid!

Datum: 16 maart 2020

Geachte relatie,

In Nederland worden drastische maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen.

In ieder geval geldt voor heel Nederland het advies om zoveel mogelijk thuis te werken en/of werktijden te spreiden en zullen alle bijeenkomsten waarbij meer dan 100 mensen worden verwacht moeten worden geannuleerd.

Edusafe volgt de adviezen van het RIVM en de overheid. Er is op dit moment geen advies vanuit het RIVM om in algemene zin cursussen en/of bijeenkomsten met minder dan 100 personen te annuleren of te vermijden.

Niettemin realiseren wij ons dat dit vragen bij onze cursisten oproept.

Het coronavirus wordt overgedragen door hoesten en niezen. Het besmettingsgevaar is dan ook groter in de cursusgroep maar wordt niet versterkt door mond op pop beademing, De oefenpop wordt na iedere gebruiker met desinfectiemiddel gereinigd. Het is belangrijk om de standaardmaatregelen op te volgen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken.

 • Was je handen regelmatig
 • Schudt geen handen
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

De huidige situatie kan voor onze cursisten verontrustend zijn daarom verplichten wij cursisten NIET om te beademen, onze instructeurs zijn hiervan op de hoogte!

Met inachtneming van de bovenstaande maatregelen kunnen BHV-cursussen, ook het onderdeel reanimatie gewoon worden gegeven. Daarbij gelden uiteraard de algemene aanbevelingen die het RIVM over de beheersing van coronavirus bekend maakt.

Uiteraard vragen wij cursisten (en vanzelfsprekend onze instructeurs) die griepachtige verschijnselen hebben (verkoudheidsklachten en/of koorts) om niet naar de cursus te komen. Ongeacht of zij in gebieden zijn geweest waar het coronavirus heerst.

Edusafe
Kwaliteit in veiligheid!

Datum: 13 maart 2020

ado-den-haag-160x80.svg
bex-beveiliging-160x80.jpg
moller-160x80.png
uithof-160x80.png
paard-160x80.svg
ronald-mcdonald-den-haag-160x80.png
brandmr-160x80.png
de-maas-160x80.png
ortec-160x80.jpg
ado-den-haag-160x80.svg
bex-beveiliging-160x80.jpg
moller-160x80.png
uithof-160x80.png
paard-160x80.svg
ronald-mcdonald-den-haag-160x80.png
brandmr-160x80.png
de-maas-160x80.png
ortec-160x80.jpg
ado-den-haag-160x80.svg
bex-beveiliging-160x80.jpg
moller-160x80.png
uithof-160x80.png
paard-160x80.svg
ronald-mcdonald-den-haag-160x80.png
brandmr-160x80.png
de-maas-160x80.png
ortec-160x80.jpg
ado-den-haag-160x80.svg
bex-beveiliging-160x80.jpg
moller-160x80.png
uithof-160x80.png
paard-160x80.svg
ronald-mcdonald-den-haag-160x80.png
brandmr-160x80.png
de-maas-160x80.png
ortec-160x80.jpg
ado-den-haag-160x80.svg
bex-beveiliging-160x80.jpg
moller-160x80.png
uithof-160x80.png
paard-160x80.svg
ronald-mcdonald-den-haag-160x80.png
brandmr-160x80.png
de-maas-160x80.png
ortec-160x80.jpg
ado-den-haag-160x80.svg
bex-beveiliging-160x80.jpg
moller-160x80.png
uithof-160x80.png
paard-160x80.svg
ronald-mcdonald-den-haag-160x80.png
brandmr-160x80.png
de-maas-160x80.png
ortec-160x80.jpg
ado-den-haag-160x80.svg
bex-beveiliging-160x80.jpg
moller-160x80.png
uithof-160x80.png
paard-160x80.svg
ronald-mcdonald-den-haag-160x80.png
brandmr-160x80.png
de-maas-160x80.png
ortec-160x80.jpg
ado-den-haag-160x80.svg
bex-beveiliging-160x80.jpg
moller-160x80.png
uithof-160x80.png
paard-160x80.svg
ronald-mcdonald-den-haag-160x80.png
brandmr-160x80.png
de-maas-160x80.png
ortec-160x80.jpg
ado-den-haag-160x80.svg
bex-beveiliging-160x80.jpg
moller-160x80.png
uithof-160x80.png
paard-160x80.svg
ronald-mcdonald-den-haag-160x80.png
brandmr-160x80.png
de-maas-160x80.png
ortec-160x80.jpg
ado-den-haag-160x80.svg
bex-beveiliging-160x80.jpg
moller-160x80.png
uithof-160x80.png
paard-160x80.svg
ronald-mcdonald-den-haag-160x80.png
brandmr-160x80.png
de-maas-160x80.png
ortec-160x80.jpg